Društvo

SINIŠA KOVAČEVIĆ BRANI SKANDALOZNU IZJAVU VUKA KOSTIĆA: On se usudio da ima svoj stav, dajte kofe s go*nima

Autor Aleksandar Blagić

Dramski pisac i scenarista Siniša Kovačević je na svom "X" nalogu (bivši Tviter) prokomentarisao sramnu izjavu Vuka Kostića o "postavljanju Berlinskog zida između Srbije i Hrvatske".

Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

Poznati glumac Vuk Kostić je digao buru u regionu izjavom prošle nedelje da bi "trebalo podignuti Berlinski zid između Srbije i Hrvatske". On je to rekao u intervjuu za ruski "Sputnjik", a dramski pisac i scenarista Siniša Kovačević se tim povodom oglasio na svom "X" nalogu (nekadašnji Tviter) i branio je stavove Vuka Kostića uz osudu javnosti koja, prema njegovim rečima, na grub način komentariše stav popularnog glumca.

"Koji strašni greh Vuka Kostića? Izjednačio je po nesolidnosti dva susedna naroda, sluteći da tu, zbog viška sličnosti, ne postoji šansa za istorijsko pomirenje. Usudio se da ima stav. Zaboravite koliko je darovit, koliko svoj. Maži katranom i perjem. Dajte kofe s govnima. Oštro i horski", napisao je Siniša Kovačević.

Da podsetimo šta je to rekao Vuk Kostić zbog čije izjave je bila podignuta temperatura u celom regionu prošle nedelje. Uglavnom i dalje dominiraju negativni komentari zbog šovinističke izjave glumca koji je dosad u svojoj karijeri glumio u tri filma hrvatske produkcije.

Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili, hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos”, rekao je Vuk Kostić.

BONUS VIDEO:

(MONDO)