Društvo

OBRATITE PAŽNJU! RESTORANI U BEOGRADU POČELI I OVO DA NAPLAĆUJU: Papreno košta, a gosti su šokirani

Autor Ivana Vlajković

Restorani u Beogradu su počeli da naplaćuju i kečap uz pomfrit.

Izvor: Shutterstock/G.MARTYSHEVA

Pojedini restorani u Beogradu počeli su da naplaćuju i kečap koji se servira u malim činijicama obično uz pomfrit. Korisnici društvenih mreža su objavili da vlasnici ugostiteljskih objekata nigde nisu istakli da se ova stavka plaća.

Iako pojedini ugostitelji kažu da je jadno naplaćivati kečap, potrošači potvrđuju da ovo jeste praksa u nekim restoranima kod nas, ali i u Crnoj Gori. Sudeći po komentarima korisnika mreža, na Crnogorskom primorju u nekim restoranima ova stavka košta 0,80 centi, a slično je i u Beogradu.

Mnogi su se osvrnuli i na to da recimo pola kilograma kečapa u radnjama u Beogradu košta oko 150 dinara, te i da je besmisleno četiri kašike naplatiti isto ili čak i više. Dejan Gavrilović, predsednik organizacije potrošača Efektiva, objasnio je nedavno da "kuver" postao popularan u restoranima.

"Dakle, dok sedite u ugostiteljskom objektu i čekate da vam donesu ono što ste poručili, za to vreme vam konobar donese čuveni kuver. Jedan potrošač nam je ispričao kako je u nekom restoranu na Novom Beogradu poručio riblju čorbu, a dok je čekao ručak, konobar mu je na tanjiriću doneo parče hleba i paštetu. On je to pojeo i prvo što je pomislio je da možda kuća časti", rekao je Gavrilović.

Posle toga je stigla riblja čorba, pojeo je i to i kada je tražio račun, video je na računu da su mu naplatili i taj "kuver", odnosno to parče hleba i paštete, što je svega dva zalogaja, rekao je Gavrilović. "Kada donesu taj mali obrok, niko ti ne naglasi da se i to plaća, već samo ostave. Gost pomisli da je na račun kuće jer nije to ni poručio, pojede i to mu dođe na naplatu. Ugostitelji sve češće to praktikuju i serviraju ta mini-predjela, koja kasnije naplate", kazao je sagovornik. 

BONUS VIDEO: 

(MONDO/Kurir.rs)