Društvo

NAĐU (4) RODITELJI NAPUSTILI KAD SU SAZNALI DA JE BOLESNA! Onda je došla heroina iz Čačka i USVOJILA je: "Zove me baba!"

Autor Jana Desovski

Tatjana je usvojila devojčicu Nađu koju su roditelji ostavili kada su saznali za tešku dijagnozu.

Izvor: TV Prva/screenshot

Četvorogodišnju Nađu Marković iz Čačka roditelji su napustili kada su saznali da ima tešku dijagnozu - buloznu epidermolizu. O njoj se stara humana Tatjana Obradović, njena hraniteljka, a sada je odobreno njeno lečenje o trošku države. Tim povodom, ovoga "Jutra" na TV Prvoj, Tatjana, inače majka i baka, je ispričala kako se Nađa, "dete leptir", trenutno oseća.

"Saznali smo za lek tako što su nam se i javili novinari, a i iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, tako da smo jako srećni što je Nađa dobila mogućnost za terapiju o trošku države. Nadam se da će i ostala deca sa istom dijagnozom, dobiti mogućnost da žive život bez bola", izjavila je Nađina hraniteljka Tatjana i dodala:

"U Čačku su reakcije jako pozitivne, svi se raduju zbog Nađe koja će dobiti terapiju i imati dosta kvalitetniji život. Što se tiče Nađinog dolaska u naš dom, ja sam samo reagovala srcem. Prosto mi je bilo žao cele njene situacije. Tako sam je prihvatila i ona je sada deo nas i naše porodice. Trudimo se oko nje i borimo se za nju".

Izvor: Budi human

Tatjana ima troje dece i četvoro unučića, i Nađa je peta, jer je i ona zove "baba". Kako izgleda njihova svakodnevica i kako se Nađa trenutno oseća, objasnila je Tatjana: "Sva deca su je prihatila, a Nađa, je, pa šta da vam kažem... da je dobro - nije, ali nadamo se biće bolje. Deca se jako lepo slažu sa Nađom, doživljavaju se kao braća i sestre. Da je lako Nađi nije, ali moramo sve to da odradimo, i naša presvlačenja i obrade rana i sve što ide uz to", ispričala je Tatjana.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/J.D.)