BUKTI RAT U ZGRADI U BEOGRADU ZBOG KOMŠINKE! Gorica pobesnela: "Lupa mi i zvoni na vrata, ima i dijagnozu"

Jedna Beograđanka požalila se na nesavesne komšije u zgradi.

MONDO/Goran Sivački

Brojni građani često muče muku sa bahatim komšijama koje prijavljuju komunalnoj policiji, a nedavno se na društvenoj mreži X jedna korisnica pitala kome može da prijavi bahatu komšinicu.

"Kako stati na put komšinici koja nas konstatno uznemirava? Zvoni na vrata, lupa u zid da bi stvarala buku, baca đubre po stepeništu, trese mrvice, vređa kad nas sretne, i još mnogo toga a sve zato što je umislila da je neko proganja (ima i dijagnozu). Ko je nadležan za to", navodi se u objavi ispod koje su se nizali odgovori.

Prilikom prve pretnje pozvati policiju i sačekati da naprave zapisnik. Taj zapisnik poslati sa zahtevom za hitnu intervenciju Centra za socijalni rad (ukoliko je nemaju već notiranu) nadležne opštine i onda njih svakodnevno kontaktirati i proveravati šta su uradili - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

"Predsednik kućnog saveta sastavi dopis i zapisnik gde ga podrže i ostali stanari sa sastanka kućnog saveta, pošalje preporučeno na više adresa. Na primer mesna zajednica, opština, centar za socijalni rad, komunalna i sl. i sačekate rezultat.

Međutim, bilo je i duhovitih komentara.

Odvrneš sijalicu na spratu, sačekuša u mraku, štangliranje. Klasika. Lepo se dogovorite i svakih pola sata, svaku noć zvoniti na vrata i otići. Zagorčavat joj život na svakom koraku. Ima ona ideja, pa ih primenite na nju.

Neki korisnici su pomenuli i kakve su probleme oni imali sa komšijama.

Imali smo problem u zgradi. Potpisali svi dopis Centru za socijalni rad, poslali, nesto su valjda uradili, malo se smirila već duže vreme. Sad ko je, šta i kako uradio, to ne znam. Takvi ljudi nemaju pomoć i onda druge muče - glasi jedan od komentara, a u narednom stoji:

"Imamo isti problem, ne možemo rešiti, nas desetak porodica trpimo svakodnevni teror. Policija je dolazila, upišu da su bili, ona je bolesna i pojeo vuk magarca dok nekoga ne napadne fizički. Nemoćni smo.

"Pozovite policiju prilikom sledećeg slučaja. Imali sličan problem. Policija došla, saslušala nas, razgovarala sa gospođom i evo od tad nemamo problem. E sad, policajci su nam rekli da često imaju takve intervencije i praksa pokazuje da ili se posle njih smire ili postanu još gori", rekao je on. 

(Mondo, I.L.)