Društvo

180€ ZA 10 DANA NA "MALDIVIMA EVROPE" Srbima je postala nova omiljena destinacija, a ni all inclusive nije skup

Autor Jana Desovski

Srbi masovno rezervišu letovanja u Albaniji.

Izvor: YouTube/Screenshot

Albanija je postala omiljena destinacija srpskih turista i već nekoliko godina zaredom vlada veliko interesovanje za letovanje u ovoj državi. Mesta poput Drača, Ksamila i Sarande postala su izuzetno popularna za letovanje, a Albaniju danas nazivaju 'Maldivi Evrope' zbog niskih cena ponuđenih usluga, ali i prelepog kristalno plavog mora.

MONDO je istražio kakve su cene ove godine. Za hotel koji ima četiri zvezdice u periodu od 01.07.2024. - 16.09.2024. godine platićete 69 evra po osobi po danu. U ponudu je uključen doručak i ova ponuda se odnosi na dvokrevetnu sobu. Hotel ima i bazen kao i spa centar i privatnu peščanu plažu sa ležaljkama i suncobranima.

Za sličnu ponudu u Sarandi ćete platiti nešto više. U pitanju je takođe hotel sa četiri zvezdice, sa privatnom plažom i suncobranima. Takođe ima bazen i spa, uključen je i doručak, a cena je 123 evra po osobi po danu. Cena se odnosi na period od prvog jula do prvog septembra.

Ono što nije uključeno u obe ove ponude jeste prevoz, tako da su ovo cene bez prevoza koji morate sami da organizujete.

Izvor: Rina

Ponuda koja je raspametila jeste definitivno all inclusive ponuda u Draču za hotel od pet zvezdica. Cena je 74 evra po osobi po danu, a uključeno vam je baš sve. Počevši od hrane, pića, pa sve do ležaljki i užina na plaži. Hotel poseduje i parking, a prevoz nije uključen u cenu.

Od onih pristupačnijih ponuda može da se nađe hotel u Ksamilu sa tri zvezdice. Hotel se nalazi na samo 300 metara od plaže Ksamil, a cena je 28 evra po osobi po danu. Uključen je u cenu i doručak. U hotelu sa tri zvezdice u Sarandi možete da letujete za 300 evra 10 dana.

Takođe je uključen i doručak, ali prevoz morate sami da organizujete. Najjeftinija ponuda na koju smo naišli jeste letovanje u Albaniji u oktobru. Za 180 evra možete da letujete 10 dana u Ksamilu. Soba je sa pogledom na more i hotel ima četiri zvezdice. Blizu je plaže, ali ne poseduje bazen.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/J.D.)