U OVOM GRADU IZMEREN ČAK 41 STEPEN! Gori cela Srbija, oglasio se RHMZ

U Novom Sadu je izmeren čak 41 stepen u 14 časova.

Mondo/Stefan Stojanović/Shutterstock/Sepp photography

Prema poslednjim informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u Novom Sadu je u 14 časova izmeren 41 stepen što ga čini najtoplijim gradom u Srbiji. Trenutno je oko 36 stepeni, a osećaj je kao da je 41.

Što se tiče ostalih gradova, u Beogradu je 37 stepeni, u Sremskoj Mitrovici i Ćupriji 38, u Banatskom Karlovcu 35 dok je najniža temperatura na Kopaoniku - 23. Slične temperature očekuju se i predstojećeg vikenda uz najavljeno blago zahlađenje praćeno vremenskim nepogodama.

RHMZ / screenshot 

U Srbiji je danas na snazi crveni meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura, a ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Jedan čitalac MONDA nam je poslao kakvo je stanje u Jagodini. Aparat je pokazao da je u tom gradu trenutno 41 stepen!

Privatna arhiva 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

JEDNA STVAR JE OPASNA NA VRUĆINAMA, A O NJOJ NE VODIMO RAČUNA! Nada Macura upozorava za Kurir: VAŽAN ORGAN SE GUŠI, to nije fraza!  kurir televizija

(MONDO/A.B.)