TOKOM NOĆI IZMERENO 30 °C! Sinoć nije bilo spavanja u ovom srpskom gradu

Dalji porast maksimalne temperetue loše utiče na biometeorološku prognozu, pa su tako i danas moguće meteoropatske rekacije u vidu glavobolje ili malakslaosti.

Nakon jučerašnjeg tropskog dana usledila je tropska noć sa minimalnom temperaturom od čak 30 stepeni koliko je izmereno u Vršcu. Tropski toplo je noćas bilo u Beogradu, u Zrenjaninu, na Paliću, Loznici, u Novom Sadu i u mnogim drugim gradovima.

Tropske temperature nam donosi topla vazdušna masa koja se proteže urpavo od tropskih širina, prkeo severa Afrike, Sredozemlja, pa do Evrope.

Jutros je sunčano, veoma toplo, a u devet sati temperatura je u mnogim gradovima bila preko 30 stepeni. U nastavku dana ostaje sunčano, vruće i sparno.

Dalji porast maksimalne temperetue loše utiče na biometeorološku prognozu, pa su tako i danas moguće meteoropatske rekacije u vidu glavobolje ili malakslaosti.

Kasno posle podne na jugozapadnu Srbije moguća pojava izolovanih pljuskova i grmljavine. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, sa pojačanim intenzitetom u Banatu i Pomoravlju.

Maksimalna temperatura danas preko 35 stepeni u celoj Srbiji, lokalno temperautra i do 40 stepeni. Na snazi ostaje crveni meteoalarm.

Ovaj toplotni talas je intenzivan i dugotrajan. Nastavlja se i sledeće sedmice. Temperatura će narednih 5 dana biti od 35 do 40 stepeni. Svih dana će nas pratiti teške, tople, tropske noći.

Konkretne padavine se ne očekuju. Pred nama je sušni period, što se negativno može odraziti i na useve kao što je kukuruz, suncokret, kao i povrće poput paradajza, krastavca, krompira.

Navodnjavanje će narednih dana biti neophodno i ono može pomoći u smanjnenu negativnog uticaja suše na useve.

BONUS VIDEO: OVAJ TOPLI NAPITAK BOLJE RASHLAĐUJE NA VELIKIM VRUĆINAMA NEGO HLADNI! Izbacije višak toplote iz tela, a dolazi iz arapskih zemalja

This browser does not support the video element.

OVAJ TOPLI NAPITAK BOLJE RASHLAĐUJE NA VELIKIM VRUĆINAMA NEGO HLADNI! Izbacije višak toplote iz tela, a dolazi iz arapskih zemalja  Kurir teleivizija

 (Mondo/N1/M. Š.)