"All inclusive" 8 dana samo 396 evra: Srbi su ovde nekad masovno letovali, a sada su cene nikad niže

Istražili smo cene letovanja u Tunisu ove godine.

Andy Soloman/Shutterstock

Letnja sezona i dalje traje, a aranžmani se neprestano uplaćuju. Cene aranžmana u Tunisu su šarenolike, a budući da određeni deo srpskog stanovništva svoj godišnji odmor provodi upravo u Tunisu, pogledali smo kako se kreću cene aranžmana za pomenutu destinaciju.

U jednoj agenciji u cenu aranžmana su uračunate avionske povratne karte, a dvokrevetna soba košta 1.000 evra, uz to imate tzv. "ol inkluziv/all inclusive" uslugu. Sobe su veličine 45m² i imaju pogled na baštu.

Na 1.000 evra treba dodati i trošak za takse i doplate 105 evra. Hotel se nalazi između Monastira i Susa, na 10 minuta udaljenosti od aerodroma u Monastiru.

Travel-Fr/Shutterstock 

Hotel se nalazi na svojoj privatnoj plaži, a korišćenje ležaljki i suncobrana je besplatno, peškiri se uzimaju uz depozit. 

Za decu tu su igraonice, dečiji bazen, Aqua park, mini klub (od 4 do 8 godina) i Ado klub (od 9 do 17 godina), opcija čuvanja dece i veliki izbor animacija. Hotel ima spa centar i salon za lepotu. Plaća se: sauna, tursko kupatilo (hamam), masaže, tretmani lica i tela i ostalo van koncepta. Ovaj aranžman traje pet dana i četiri noćenja, što znači da je cena po danu 100 evra. 

Travel-Fr/Shutterstock 

Sedam noćenja, odnosno osam dana letovanja u drugom hotelu košta 1.327 evra. Za ovaj hotel u kom imate "ol inkluziv" uslugu i koji se nalazi na pet minuta od plaže, kažu da je odličan izbor za mlade. Gostima su na raspolaganju tradicionalni restoran, salon sa barom i bazen u bašti hotela, kao i animacija u određeno doba dana i drugi sadržaji poput diskoteke.

Napominju ipak i da neki od hotela u Tunisu, usled kriznog perioda u bliskoj prošlosti, nisu radili određeno vreme, pa je kao posledica toga, usluga na nešto nižem nivou od očekivane i u odnosu na zvanične podatke, a hotelske prostorije i zajedničke površine zahtevaju poneko unapređenje, što se u budućnosti očekuje i planira.

Za one sa nešto dubljim džepom deset dana u jednom hotelu košta 2.500 evra.  Hotel je namenjen odraslim gostima, starijim od 18 godina. Rezervacija je moguća i za decu uz upit i potvrdu hotela. Nude "ol inkluziv" usluge, sobu sa pogledom na more, a aranžman važi za kraj avgusta i traje do početka septembra. U ponudi je bar u lobiju (otvoren 24 časa), otvoreni bazen, zatvoreni bazen, otvoreni bazen za decu, bar pored bazena i orijentalni kafe, animacija, dečije igralište, Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama, internet corner, fitnes sala, teniski teren (šljaka), đakuzi, odbojka na plaži, aerobik, aquagym, vaterpolo, sportovi na vodi, Spa centar (razne masaže, hamam, talaso terapija, manikir, pedikir i frizer).

Ležaljke i suncobrani, oko bazena i na plaži, su besplatni za goste hotela, peškiri uz depozit.

Druga angencija nudi daleko niže cene, ali u septembru. Pa tako početkom sledećeg meseca u Tunisu možete letovati osam dana po ceni od 396 evra i to u hotelu za koji tvrde da se nalazi na idealnom mestu ispred Sredozemnog mora i na 500 metara od centra.

Tunis | Turističke vize

Za državljane Republike Srbije uvedene su ulazne turističke vize u vidu markice koja se dobija prilikom dolaska u Tunis.

Za putnike koji putuju preko turističke agencije, markica se plaća po sletanju na aerodrom u Tunisu (Monastir/Djerba) u iznosu od 20€,
uz obavezan prikaz primerka hotelskog vaučera u štampanoj formi.

Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beograda. Za individualne putnike ulazna viza za Tunis iznosi 75€ tj. 9.000,00 RSD.

Svi putnici koji nemaju pasoš Republike Srbije u obavezi su da se samostalno informišu o uslovima ulaska u Republiku Tunis.

U cenu je uračunat boravak na otvorenom bazenu, privatnoj plaži, teretani, solarijumu i fitnes centru sa đakuzijem, saunom, hamamom i masažom.

BONUS VIDEO: Ovako je izgleda smeštaj turista u Tunisu

This browser does not support the video element.

Ovako je izgleda smeštaj turista u Tunisu  Privatna arhiva