Svi čekaju kišu da nas malo "ohladi", prognoza se Srbima neće svideti: Na vrata kuca tropski septembar

Kako je istakao Đorđe Đurić, Srbiju čeka tropski septembar.

TV Prva/screenshot

Koliko će trajati ovaj toplotni talas i da li nas i u septembru čekaju visoke temperature, govorio je za TV Prvu Đorđe Đurić.

"Vreli talas u ovom obliku je poslednji koji će nas zahvatiti ovog leta. Ovo toplo vreme se nastavlja i u narednom periodu, čak i početkom septembra. Juče je u Ćupriji bilo 38 stepeni, ali kako septembar bude odmicao, tako će i temperature lagano padati", ističe meteorolog.

Đurić je otkrio i da li će biti padavina. "Najveći problem ovog leta jeste ozbiljan deficit padavina, takođe bilo je delova Srbije gde je bilo ozbiljnih padavina. Te padavine nisu bile ravnomerno raspoređene i najviše tu pate poljoprovrednici. Kukuruz i suncokret su u katastrofalnom stanju. Iako će biti manjih nestabilnosti od utorka do petka, to neće biti neke jače padavine", rekao je Đurić i dodao:

"U globalu, septembar će biti pravi letnji, s tim što ćemo imati čak i neke tropske karakteristike u prvih sedam do 10 dana uz temperature od 30-35 stepeni, a onda će sredinom septembra lagano da padaju temperature. Nekog ozbiljnijeg zahlađenja u prvih 20 dana septembra, nema. Rano je da se precizira, ali čini mi se da će ovo leto biti najtoplije ikada ako gledamo srednje vrednosti", rekao je Đurić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO  Kurir televizija

 (Prva/MONDO/J.D.)