Turisti obožavaju ovaj raj u Srbiji: Na 30 minuta od Beograda čekaju vas ostrvca koja izranjaju iz Dunava

Ovo mesto je stvoreno za ljubitelje prirode.

Stefan Stojanović/MONDO

Iako su meteorolozi danas najavili kišu, već sutra se očekuje sunčano vreme, što bi značilo – trk u prirodu. U istočnom delu Srema, na desnoj obali Dunava, oko 36 kilometara severno od Beograda, nalazi se selo Belegiš. E, baš na samom toku Dunava koji se proteže pored ovog sela nalaze se i Belegiške ade, mesto kao stvoreno za ljubitelje prirode.

Sasvim jasno i logično, Belgiške ade, ime su dobile po Belegišu, a čine turistikči kuriozitet, a svakako su i najatraktivnije i najkvalitetnije destinacije za kupače i nautičare ovog dela Srema i Banata.

Reč je o peščanim ostrvcima koja tokom letnje sezone postaju pravi mali tropski raj. Nakon zime i snega i kiše, u rano leto ova ostrva zablistaju punim sjajem.

Velika ada je najveća ada na ovom delu dunavskog toka od Banovaca do ušća Tise. Na njenom severnom kraju nalazi se vrlo popularna i posećena plaža.

Na istočnoj strani ade, nalaze se dva do tri rukavca, pogodna za pristajanje i ribolov. Između istočne obale ade i leve obale Dunava, odnosno Velike i Male ade je takozvana pličina pogodna za vožnju glisera, skutera i skijanje na vodi.

Mala ada pripada grupi manjih ostrva, koje se nazivaju Formoza. Vrlo pogodna za pristajanje brodova, sa lepim peščanim plažama i mestima za kampovanje.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NESTANAK NA IZLETIŠTU BOJANINE VODE! Kurir na mestu misterije: Zatekli smo vrlo neprijatnu situaciju, OVO SU REKLI PRIJATELJI  Kurir televizija

 (City magazin/MONDO/J.D.)