Ruskinja Aljona slavi 2 godine života u Srbiji: Objasnila zašto se Rusi ne druže sa Srbima, a sada poručila ovo

Ruskinja Aljona već dve godine živi u Srbiji, a za godišnjicu je sebe častila ručkom u beogradskom restoranu.

TikTok/aljona.strankinja/Printscreen

Mlada Ruskinja Aljona već dve godine živi u našoj zemlji. Ona je ovu godišnjicu obeležila i sebe je častila doručkom u kafiću u koji je prvi put sela nakon dolaska u Srbiju.

"Sada mogu reći svojim unucima da sam dve godine živela u Srbiji. Još uvek planiram da nastavim da živim ovde, ali danas mi je godišnjica. Cele dve godine. Povodom toga odlučila sam da odem na doručak u kafić u koji sam išla prvi put kada sam došla ovde", ispričala je Aljona.

Tamo je prvi put probala i ajvar u koji se, kako kaže, zaljubila.

"Ovaj dan slavim kao simbol toga što sam već dve godine uspevala da se snađem i gradim novi život. Ponekad je teško, ali uspevam i ovo je moj pravi praznik. Hvala ti Srbijo i srećna mi godišnjica", dodala je Aljona.

Podsećamo Ruskinja Aljona prvi put je izazvala veliku pažnju na TIktoku kada je otvoreno govorila o tome zašto se Rusi ne druže sa Srbima

"Ne mogu da govorim u ime svih Rusa, ali mogu da izložim zašto je tako iz mog ugla gledanja“, napomenula je Aljona i dala čak pet mogućih razloga.

Prvi je - stres.

"Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. preseljenje nije turističko putovanje. Treba da napraviš dokumenta, razumeš kako sve funkcioniše i istovremeno treba da radiš. Verujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage“.

Jezička barijera je na drugom mestu, jer, kako kaže, možda ljudi malo znaju engleski, a srpski ne znaju uopšte. "Možda bi želeli da razgovaraju sa vama, ali ponekad jednostavno ne mogu“, kaže Aljona.

Možda imaju dovoljno prijatelja Rusa i to je, po Aljoni, treći mogući razlog za "zatvorenost“ u odnosu na Srbe. "Kad imate krug prijatelja teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi.“

(Mondo.rs, I.L.)