Prelepa ljubavna priča Špankinje i Srbina: Sve je počelo fotografijom Hrama Svetog Save, sada su se u njemu verili

Njihova romantična priča započela je fotografijom Hrama Svetog Save u Beogradu.

Tiktok/laganosp

Laia Blaskez, simpatična Špankinja koja je stekla popularnost u Srbiji, a i van nje, nedavno je objavila na društvenoj mreži TikTok da se verila sa svojim izrabranikom, Andrijom Mitrovićem iz Smederevske Palanke. Ona je zbog ljubavi prema njemu napustila Barselonu i preselila se u ovo malo mesto u Srbiji.

Njihova romantična priča započela je u Hramu Svetog Save u Beogradu, mestu koje simbolizuje njihovu vezu, jer su se upravo tamo upoznali.

Laia se pre sedam godina preselila u Smederevsku Palanku i otvorila mali restoran u kojem nudi komplet lepinje. Restoran je ubrzo postao omiljeno mesto kako lokalnih stanovnika, tako i turista, zahvaljujući njenim specijalitetima i njenim zanimljivim objavama o srpskoj kulturi.

Momka Andriju, kako je ranije ispričala za Infostud, upoznala je pre sedam godina, potpuno slučajno.

"Andriju sam uspoznala slučajno, tako što sam podelila njegovu predivnu fotografiju Hrama Svetog Save na Instagramu. Bilo mu je zanimljivo što se jedna Špankinja oduševila njegovom fotografjom i kontaktirao me. Nakon toga smo počeli da pričamo, da se sve više upoznajemo na daljinu. Sve dok nije došao u Barselonu da se upoznamo i uživo. Ubrzo smo shvatili da ne želimo da se razdvajamo, ali morao je da se vrati zbog posla i to nam je teško palo", ispričala je ona.

Kada je Andrija otišao, razmišljala je non stop o njemu, a onda je došla u Srbiju. Oduševili su je i hrana i ljudi. Mnogo se lepo osećala ovde i nije želela da se vrati u Barselonu. U jednom trenutku je pala i odluka da se preseli.

"Imala sam iskustava u ugostiteljstvu, a srpska kuhinja me oduševila, naročito zlatiborski specijalitet - komplet lepinja sa jajima, kajmakom i pretopom. Pomislili smo, zašto ne bi u Andrijinom rodnom gradu ponudili ovaj specijalitet, pokrenuli sopstveni biznis i bili zajedno. I tako smo polako krenuli da razvijamo naš mali restoran. Krenula je potraga za lokalom, kao i najboljim namirnicama za lepinje, osmišljavanje menija i sve ostalo. Kada je sve bilo kompletirano, u proleće 2022. godine smo počeli da radimo", ispričala je ona tada.

Danas se oseća, kako kaže i kao Špankinja i kao Srpkinja, ali sa srcem u Smederevskoj Palanci. Pored komplet lepinje pravi i sarmu i razne druge srpske specijalitete, vrlo dobro priča srpski, a krstila se i u jednom srpskom manastiru.

Njihova veridba je izazvala brojne čestitke na društvenim mrežama, a Laia se ponosi time što govori srpski i što se krstila u jednom srpskom manastiru.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Neverovatna veridba na nebu i na 3.000 metara nadmorske visine  RINA

(MONDO/Nevena Davidović)