"Deci u kafićima nije mesto": Polemika o roditeljstvu zapalila mreže, Beograđanka ih napala jer nije imala mira

Zbog nezadovoljstva jedne Beograđanke, pokrenula se polemika na mrežama.

Adam Calaitzis/Shutterstock

O nedovoljnom vaspitanju pojedine dece kao i nereagovanja roditelja kada deca nekoga uznemiravaju pokrenula se polemika na društvenoj mreži X gde su korisnici oštro osudili takve postupke roditelja.

"Ne mogu da shvatim ljude koji odluče da povedu decu u kafić, a ne nauče ih osnovnoj kulturi. Prvo ja nisam vaspitačica, drugo ovo nije igraonica da tvoja deca trče po kafiću i lome čase, treće drugi gosti su došli da popiju kafu na miru ne da slušaju vrištanje dece", pisalo je u objavi koja je pokrenula lavinu komentara:

"Zato ja svom uvek pustim crtani (jednom u godini kad odem na kafu), neće mu ništa biti za tih 20 minuta što ga odgleda. Znam da će biti nemiran jer nigde ne stoji, samo da mu je trčati i ne želim nikog da uznemiravam", napisala je jedna majka, a druga dodala:

"Svaki put isto kažem. Dodatno, u kafićima je bučno i zagušljivo, deci tu nikako nije mesto.

Oni roditelji koji pak vode decu sa sobom tvrde da većina dece nema takve loše navike.

"Slazem se, moja ide samnom oduvek, ali nikad nije imala te momente da trči po kafiću i smara ljude. Igra se za stolom, boji, crta, ćaskamo.. I svakako idemo samo leti kad rade baste jer ne sedimo u zadimljenom sa njom.

Korisnici X-a su naglasili i da roditelji "ne shvataju problem, niti to vide kao problem, a kasnije su svi drugi krivi, samo ne oni".

"Oduvek me je to nerviralo. Sad kada imam dete od godinu dana (još uvek ne trči i ne lomi čaše) mi je ne vodimo. Ne pamtim kad sam sela da popijem kafu. Letos dok su radile bašte još nekako, ali sada ne. Prvo zagušljivo je i za nas, kamoli za nju, a drugo njoj to nije zanimljivo", dodala je jedna majka.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"UŠAO JE U LOKAL I UGLEDAO OVO!" Detalji navodnog postavljanja bombe na Vračaru: Vlasnik kafića veruje u ovaj scenario  Kurir televizija

 (Kurir/MONDO/J.D.)