Usled nepovoljnih vremenskih uslova, većina popodnevnih letova nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines saobraćaće sa zakašnjenjem, posebno kada je reč o destinacijama jugoistočne Evrope, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije.

"Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo uslova, a poštujući stroge procedure sigurnosti i bezbednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata", rekli su iz te kompanije.

Nakon stabilizacije vremenskih prilika, svi letovi će se realizovati po ustaljenom redu letenja.

Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor. Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu.

Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat.

Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.