Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) iz Podgorice odlučio je da zbog "promovisanja mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti"  cenzuriše pojedine emisije ove dve televizije.

Ovo telo je preciziralo da je reč o programskim sadržajima "Dobro jutro, Srbijo", "Ćirilica" i "Posle ručka" na Televiziji Happy, kao i "Novo jutro" na Televiziji Pink M.

"Razlog za tu odluku su programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti. U tim sadržajima je korišćeno pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom, kao i omalovažavanje ili obezvređivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta", navodi se u saopštenju.

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) je od srpskog regulatora tražio utvrđivanje odgovornosti televizija Hepi, Pink M i RTS zbog kršenja standarda i najavio mogućnost ukidanja emitovanja programa tih televizija na teritoriji Crne Gore.

Srpski regulator je, kako je saopšteno iz SAEM-a, zaključio da u sadržaju programa tih televizija nema ništa sporno.

Nakon što je Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore na tri meseca zabranio reemitovanje pojedinih emisija Hepi i Pink televizija, Crnogorska partija, koja deluje u Srbiji, traži od Saveta Regulatornog tela za alektronske medije (REM) da uradi to isto i u Srbiji.

U saopštenju dostavljenom medijima, Crnogorska partija se poziva na obrazloženje SAEM-a, koje je odluku o zabrani reemitovanja pomenutih emisija na teritoriji Crne Gore u kojem se tvrdi da se u navedenim programskih sadržajima navodno podstiče na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.