Vrhovni sud je odbio njenu žalbu kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu tog najvišeg suda, čime je postala pravosnažna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i potvrđena prvostepena presuda i rešenje Županijskog suda u Puli.

Žalba je odbijena i maloletnici koja joj je pomagala pri ubistvu, a kojoj je izrečena vaspitna mera upućivanja u popravni zavod najduže tri godine.

Kijara P. je osuđena jer je 23. maja 2017. između 19,15 i 20,35 sati u stanu zajedno i u dogovoru s maloletnicom počinila teško ubistvo.

Dok je nejn trogodišnji sin Denis ležao u sobi s licem okrenutim prema podu, maloletnica mu je navodno stavila jastuk na lice dok mu je majka pridržavala noge.

Kako je dete još davalo znakove života, optužena je sela na jastuk na lice deteta dok mu je maloletnica pridržavala noge.

Potom su ona i maloletnica odnele dečakovo telo na područje bivše kasarne Katarina na Valelungi  u Puli gde je majka bacila telo dečaka u more, piše Net.hr.

Osim zatvorske kazne, optuženoj za ubistvo trogodišnjeg sina izrečena je sigurnosna mera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najduže dve godine.