Potvrda za to dolazi iz hrvatske najistočnije županije, gde su policijski službenici PU vukovarsko-sremske zaplenili 80 kg ilegalnog duvana koji su švercovali uz pomoć nepoznate letelice.

Policija je, naime, tokom nadzora sprovođenja mera zabrane napuštanja prebivališta, uočila i pratila kruženje nepoznate letelice u vazduhu nad Gradištem.

"Naši službenici su vešto uočili i automobil marke 'mercedes' vinkovačkih registracijskih oznaka koji je izbegavao njihovu kontrolu. Tragajući za sumnjivim vozačem policijski službenici su zaustavili automobil i vozača, 45-godišnjaka iz Vođinaca, u Ulici Matije Gupca u Gradištu. Prilikom pregleda automobila, pronađeno je osam PVC kesa duvana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, ukupne težine 79,25 kg", saopštili su iz PU vukovarsko-sremske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da se 45-godišnjak dovezao u industrijsku zonu u Gradištu, te u prtljažnik automobila smestio duvan, koji je, po prethodnom dogovoru, na označeno mesto izbačen iz nepoznate letelice. 

O vrsti letelice iz policije se nisu izjasnili, a pretpostavlja se da je reč o nekom modelu ultralakog aviona.