• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kafane kakve znamo ODLAZE U ISTORIJU? Pregrade, manje stolova i gostiju!

Izvor mondo.rs

Nakon što prođe epidemija korona virusa, restorani i kafići bi trebalo da rade u potpuno drugačijim uslovima nego pre.

 Kafići i restorani kako će raditi posle korona virusa? Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Kod nas još nema posebnih preporuka, ali u Hrvatskoj su zdravstveni zvaničnici već izdali neka uputstva o tome, i ona - nimalo ne obećavaju.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak tako je spomenuo kafiće u kojima ljudi neće moći da sede jedni do drugih.

Možda će vas zanimati

"Na primer ako je dosad bio sto za 4 osobe, za njim će sad moći da sedi jedna do dve osobe, a moraće i da se dezinfikuje sve nakon odlaska gosta", kazao je Capak, javlja Index.hr.

Marin Medak, predsednik Udruženja ugostitelja kaže da se pod hitno mora pokrenuti dijalog o tome kako će restorani i kafići raditi nakon korone.

"Ako se pod hitno ne krene raditi, u brzom roku doći će 1. jun i država će reći da više nema subvencija. Tada će propasti 80 posto ugostiteljskih objekata, a to je lančana reakcija jer će propasti i dobavljači", rekao je Medak za Index.

Smatra i da Ministarstvo turizma ne radi ništa za ugostitelje.

"Ako se budu uvele mere da mora biti određen razmak stolova, to će automatski smanjiti broj istih te tako prepoloviti prihode. Isto tako ako budemo morali stavljati pregrade od pleksiglasa, to poteže niz problema od toga da je pitanje odakle će ugostitelji kupovati pleksiglas jer Hrvatska nema fabriku za izradu istih, najbliže su fabrike u Italiji i Španiji, a oni će to ostaviti za sebe. Zatim tu je i problem ko će od gostiju hteti da sedi tako zagrađen. I još jedna stvar je koji će ugostitelj moći da priušti te pregrade i sve ostale mere", rekao je Medak.

"Jedan objekt npr. 30 puta 5 metara može imati 70 posto manje stolova, automatski mu pada prihod za toliko, to je smejurija, to ne može da funkcioniše na taj način. Ili ćemo raditi kao pre, ili nećemo uopće. Za svaki sto pregrade su oko 1.000 evra da se naprave po svim standardima, a opet ko će da sedi u staklenom kavezu?", pita se Medak.

Kod nas ova tema još nije došla na dnevni red, ali će, uz suzbijanje epidemije, svakako doći. Možete li da zamislite sebe u ovakvom kafiću?

PROČITAJTE I OVO

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zZz

Pa poenta cele ove izmisljotine zvana "koronavirus" i jeste da se ukinu javna okupljanja ljudi i da se ljudi asocijalizuju i marginalizuju kako bi u sto kracem roku (5 do 10 godina od danas) mogli sve da cipuju i da kontrolisu svet. Ne pitajte ko, to niko ne zna - grupa svetskih mocnika.

luka

Mozda je pametnije i isplativije za ugostitelje da se smisli masina za pranje i dezinfekciju gostiju. Ubacis gosta na kuvanje i svi cisti i srecni.

Milos

I treba tako !!! Nekolicena popularnih kafića u Beogradu vodi računa o higijeni... Ostali (90%) katastrofa !!! Ti ostali znate koliko puta su oprali stolice ili fotelje gde sedimo u zadnjih 10 godina??? NIJEDNOM!!! Svi favorizuju ljubimce u kafićima a kada su prebrisali cenovnike koje svaki dan dodirujemo??? NIKAD!!! UGOSTITELJSKI OBJEKTI SU IZVOR ZARAZE I BEZ KORONE!!! SAMO JE BILO PITANJE TRENUTKA!!!

special image