Ispraćen je uz živu muziku i hitove narodnjaka, s tim da prvo mora biti izveden stari hit kraljice narodnjaka Zorice Brunclik, "Otkopčano jeleče".

Iako je među negovim naslednicima bilo negodovanja da se na takav način oproste od oca i službeno im je ukazano na želju pokojnika.

Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vreme pandemije korona virusa i strogih mera, koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu porodicu.

Glas Slavonije piše da je Strizivojčanin pokopan na mesnom groblju prema važećim pravilima, a vesela daća održana je naknadno, u Đakovu, u poznatom restoranu.

Prema želji pokojnika, uz porodicu, rodbinu i prijatelje, na daću su došli i svirači čija je obveza bila da izvedu deset narodnjačkih pesama koje je pokojnik voleo, a što su oni i učinili.

Tokom neobične daće prošetao je i službenik koji je morao da se uveri održava li se oproštaj kakav je pokojnik testamentom zatražio.

Greške nije bilo - svirači, narodnjaci i dobro raspoloženje bili su tu, piše Glas Slavonije.

Meštani Strizivojna za svog preminuloga meštanina imaju samo lepe reči - bio je dobar čovek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio ićem i pićem. Radio je u Nemačkoj i tamo zaradio penziju.

"On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovek", rekao je jedan Strizivojčanin.

Inače, ovo nije prvi, ovako bizarni skup na daći.

Kako piše Glasa Slavonije pre petnaestak godina vremešna sugrađanka je još za života sama priredila sopstvenu daću koju je organizovala do zadnjeg detalja prema sopstvenom ukusu.