• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šiling: Hapšenje Karadžića i Mladića do 2007.

Medjunarodni predstavnik u BiH Kristjan Švarc-Šiling smatra da će Radovan Karadzić i Ratko Mladić biti uhapšeni do 2007. godine, do kada treba da se završi mandat visokog predstavnika u BiH.

Medjunarodni predstavnik u BiH Kristjan Švarc-Šiling smatra da će Radovan Karadzić i Ratko Mladić biti uhapšeni do 2007. godine, do kada treba da se završi mandat visokog predstavnika u BiH. "Do sledeće godine moraju se napraviti odlučni pomaci da bi se potpisao Sporazum o pridruživanju, inače BiH nije zrela za nove korake ka Evropskoj uniji", kazao je medjunarodni predstavnik u BiH u intervjuu "Dnevnom avazu".

Prema njegovim rečima, Republici Srpskoj mora biti jasno da će, ako se pokaže da u vremenu koje je potrebno BiH da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom još ima veza s ratnim zločincima, u tom slučaju doći do stopiranja pregovora.

On je izjavio da se i medjunarodna zajednica mora drugačije ponašati kad je u pitanju hapšenje haških begunaca, nego što je to radila godinama nakon Dejtona. "Medjunarodna zajednica mora priznati da nije pokazala dovoljno volje za rešavanjem tog problema, a ne sve prebacati na ovdašnje strukture. Takvo jednostrano okrivljavanje ne podržavam", kazao je Švarc-Šiling.

Navodeći da je u BiH u jednom periodu bilo 65.000 vojnika Sfora, a da su se tada Mladić i Karadzić pokazivali i u javnosti,Švarc-Šiling kaže da je onda apsolutno neshvatljivo kako je medjunarodna zajednica propustila šansu da ih uhapsi. "Želim samo reći da medjunarodna zajednica mora pokazati istu odgovornost kakvu traži od drugih", zaključio je Švarc-Šiling.

(Tanjug)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Angie

Ko jos izvlaci donju ivicu oka crnim krejonom?

Rilac delija u srcu

Ako ovde dve hapse, zlocin ce da buja

mazohista

Ako odete na sajam automobila moci cete da vidite sta nikada nećete voziti i šta nikada nećete jebati.

special image