Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Tivat uhapsili su P.Z. (35).

Kako se navodi u saopštenju, u naselju Donji Kalimanj u Tivtu policija je kontrolisala putničko vozilo kojim je upravljao P.Z., državljanin Srbije, sa boravištem u Tivtu kod kojeg je pronađeno šest pvc pakovanja sa kokainom i dva pvc pakovanja sa marihuanom, a za koje se sumnja da su pripremljeni za dalju uličnu distribuciju.

Policija je i pretresla stan i druge prostorije koje koristi osumnjičeni P.Z. u Tivtu, gde je pronađeno još sedam pvc pakovanja marihuane, kao i jedno pvc pakovanje kokaina.

"Ovom prilikom osim opojne droge pronađen je i oduzet novac u iznosu od 1.235 evra za koji se sumnja da je pribavljen prodajom opojne droge, dva lap topa i sredstvo komunikacije koji će biti predmet daljih provera i veštačenja", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni P.Z. je uz krivičnu prijavu sproveden na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici, koji mu je odredio zadržavanje, nakon čega je sproveden na saslušanje kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Takođe, policija je u Tivtu u mestu Donje Seljanovo kontolisala putničko vozilo kojim je upravljao A.D. (20), državljanin Srbije, sa privremenim boravkom u Tivtu.

"Ovo lice se nakon što su ga policijski službenici zaustavili, dalo u bekstvo prema obali mora, a prilikom izlaska iz vozila od sebe je odbacilo tri pvc kesice sa kokainom i pvc kesicu sa marihuanom", kazali su iz policije.

Brzom intervencijom policijskih službenika A.D. je lišen slobode.

"Pregledom lica pronađeno je još oko četiri grama marihuane koja je bila upakovana i pripremljena za dalju uličnu distribuciju", navodi se u saopštenju.

Postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici izvršen je i pretres stana i drugih prostorija koje u Tivtu koristi osumnjičeni A.D., tom prilikom je pronađen još 46,1 gram kokaina, upakovana i pripremljena za uličnu prodaju u 50 pvc kesica.

Osim toga, pronađeno je i još 4 pvc pakovanja marihuane.

"Pored oduzete droge, tom prilikom od osumnjičenog je oduzet i novac u iznosu od 270 evra i tri ručna sata za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge, kao i sredstvo komunikacije. Ovi predmeti će biti upućeni na veštačenje i dalje provere”, kazali su iz UP.

Od osumnjičenog je oduzeto i putničko vozilo koje je koristio prilikom tzv. ulične prodaje droge.

A.D. je uz krivičnu prijavu priveden Višem državnom tužiocu u Podgorici.

(Mondo/Mondo.me)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.