Misteriozna samoubistva devojke, a potom i dečaka, podigla su veliku buru u javnosti nakon što su mediji objavili da je trinaestogodišnjak na društvenoj mreži TikTok navodno najavio da će se ubiti "na istom mestu i na isti način" kao M. G.

Tinejdžer je danima nakon samoubistva popularne TikTokerke iz Crne Gore na ovoj mreži objavljivao njene fotografije i poruke da je ona "njegova jedina ljubav", da je "devojka koju voli najviše na svetu sada u Raju" i da i on "hoće da ide u Raj". Na dan kada je izvršio samoubistvo skokom sa mosta na Tari na svom TikTok profilu objavio je njene fotografiju, ali i video klip u kom navodi da hoće da ide kod nje u Raj.

Komšije porodice nastadalog dečaka kažu da roditelji V. K. smatraju da je za tragediju odgovorna sekta. Prema rečima jednog od komšija porodice dečaka, koji je želeo da ostane anoniman, u kući V. K. se u poslednje vreme "dešavalo nešto čudno".

"Roditelji su počeli da misle da su im deca članovi neke sekte koja je navela V. K. da iznenada oduzme sebi život", navodi komšija. On kaže da je ova porodica nedavno imala problema i da nisu hteli da prihvate činjenicu da starija ćerka želi da se zamonaši.

"Bili su izbezumljeni, nisu mogli da poveruju odakle odjednom takva odluka. Bili su protiv, to je bio opšti haos. Pozvali su i policiju. Međutim, niko nije mogao da je spreči, ona je bila rešila da ode u manastir", priča komšija.

On dodaje da je trinaestogodišnjaka viđao često, ali da nije primećivao nikakve čudne znake na njemu, kao ni bilo šta što bi ukazivalo da dečaka nešto muči. Smatra da su za tragediju ipak "krive društvene mreže".

Kako navodi izvor, policija je kobnog dana, na poziv očevica, ubrzo stigla na most na Tari gde je dečak stajao. Pravili su plan kako da odreaguju i spreče dečaka u očiglednoj nameri da skoči, a da ga ne uplaše. Međutim, u tome nisu uspeli...

"Došla je patrola dok je on još bio na mostu. Smišljali su plan kako da mu priđu, a da ga ne uplaše, čak su zamislili da skinu majice kako dečak ne bi negativno reagovao na uniformu. Ali pošto se stvarala već gužva od prolaznika, dečak je ubrzo skočio", ispričao je sagovorinik.

Poznanik porodice objašnjava i da u njihovom domu nije bilo nikakvih nelagodnosti, ničega što bi decu nateralo da napuste krov nad glavom na ovaj način.

Sagovornik je ispričao da je igrom slučaja bio na uviđaju kada je pronađeno telo popularne TikTokerke M. G. i da u njenom rancu nije pronađena nikakva oproštajna poruka, kako je kružilo društvenim mrežama.

"U rancu su joj bile neke lične stvari i konopac. Nikakog pisma ni oproštajne poruke nije bilo", kaže sagovornik. U MUP Crne Gore ove slučajeve nisu hteli da komentarišu za medije.

(MONDO/Blic)