Restoran na Kajzerici u Zagrebu Insta@Food predstavio je gastronomski novitet – mljevenike. Ukoliko vas "mljevenici" podsećaju na neko jelo koje već postoji, u pravu ste - reč je o ćevapima.
Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvredili komšije.
"S obzirom na to da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike“, naglašava za jedan hrvatski portal vlasnik restorana Domagoj Delač.
Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za "mljevenike" kako bi došli do savršenih "mljevenika“.
"Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan“, naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljavanik služi u pica testu uz francusku salatu i mnogo luka.
(MONDO/24sata.hr)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću