Službenici crnogorskog Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Centra bezbednosti Bar podneli su krivičnu prijavu protiv dva albanska državljanina Pirolija Vinsceka (34) i Lale Dorjana (35), koji se sumnjiče za ubistvo Momčila Đurišića.

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SBPK Aleksandar Bošković kazao je da su pronađeni predmeti korišćeni u ubistvu i da je otkriven pravac bekstva osumnjičenih. Najavio je da će za osumnjičenima biti raspisana međunarodna poternica. Bošković je rekao da su tokom uviđaja identifikovali izvršioce i da su im kolege iz Albanije, nakon provere dokaza koji su izuzeli, potvrdili sumnje.

Prema informacijama "Vijesti", likvidacija Đurišića dovodi se u vezu sa ubistvom Beće Likaja sa Kosova, marta 2017. godine u Ulcinju, za šta je osuđen Momčilov sin Savo. 

Bošković je rekao da jedan od pravaca istrage ide u tome da li je motiv ubistva krvna osveta, ali da to ne mogu decidno tvrditi. Kazao je da je direktni izvršilac ubistva P.V.

"Na osnovu svih aktivnosti koje je sprovela crnogorska policija, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom, utvrđeno je kada su ušli u Crnu Goru i koji automobil su koristili", rekao je Bošković.

Dodao je da su oni legalno ušli u Crnu Goru i iz nje izašli preko graničnog prelaza Sukobin, istog dana kada su izvršili ubistvo. Bošković se zahvalio kolegama iz Albanije koji su promptno reagovali, naročito direktoru tamošnje kriminalističke policije.

(Mondo/Vijesti)