Za sav saobraćaj zatvorena je deonica autoputa A1 Zagreb-Split-Ploče između Lučkog i Karlovaca u smeru Dubrovnika i između Jastrebarskog i Lučkog u smeru Zagreba, javlja HAK.

Zastoj je prema prvim informacijama usledio nakon utakmice Hajduka i Dinama na Maksimiru, pošto su nakon utakmice objavljeni snimci blokiranog autoputa između Zagreba i Karlovca. Tamošnji mediji su preneli da je razlog sukob policije i splitskih navijača na tom delu autoputa, kao i da je bilo povređenih i da su se čuli pucnji.

"Na autoputu za Split kod Jastrebarskog je totalna blokada saobraćaja. Vidim dosta interventnih, nekoliko kola hitne pomoći na taj način, plus konvoj policije upravo sada. Blokiran je ulaz na autoput u Lučkom", jedan je od komentara.

"Kolona policijskih vozila ide ka odmorištu Desinec u pravcu mora. Koliko vidim, ima preko 4 vozila hitne pomoći i jedan policijski kombi. Svako malo stižu Marica i policijski automobili", glasi drugi komentar

Hrvatska policija nije konkretno rekla šta je uzrok zastoja, već samo da je u toku istraga. "Možemo samo reći da je istražni postupak u toku", rekli su iz Policijske uprave Zagreba.

Podsetimo u subotu uveče odigran je veliki hrvatski derbi između Dinamo Zagreba i Hajduka iz Splita, a Dinamo je odneo pobedu sa 3:1. 

(MONDO)