Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor radnici Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Nini Ninković (57) koju terete za pokušaj ubistva radne koleginice i šefice Slađane T. kojoj je u kafu sipala "Mravocid" i natrijev hipoklorit koji je jedan od sastojaka sredstva za čišćenje "Domestos".

Branilac Ninkovićeve, advokat Branko Gudalo kazao je da je pritvor njegovoj klijentkinji određen zbog straha od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na dokaze i svedoke, prenosi Srpskainfo. Gudalo je najavio da će uložiti žalbu na odluku suda jer smatra da ne postoje zakonski uslovi za određivanje pritvora.

"Nisam dobio dokaze u ovom slučaju i nisam stigao da ih proverim tako dane mogu da govorim više detalja. Tek kada dobijem i proučim dokaze moći nešto više da kažem", rekao je Gudalo, piše Glas Srpske.

Ninkovićeva je odlučila da otruje šeficu zbog problema koje je imala na poslu, a navodno je pričala i da trpi mobing. 

Osumnjičena za pokušaj ubistva udaljena sa posla

Ona je Mravocid i Domestos u kafu svoje šefice stavila u tri navrata i to 8. 9. i 21. decembra. Izvor blizak istrazi je kazao da je pomenuta Slađana T. osetila čudan miris kafe i ukusu te je zbog nekih ranijih nesuglasica posumnjala da je neko možda truje pa je slučaj prijavljen policiji.

"Nakon toga istražioci su organizovali praćenje ponašnja osumnjičene i postavljena je kamera u kancelariji. Video nadzor je 21. decembra snimio Ninkovićevu kako nešto sipa u kafu namijenjenu S.T. pa je uhapšena. Kasnije je analiziran sadržaj iz šoljice te je utvrđeno da je u njoj bilo mravocid i natrijev hipoklorit", rekao je izvor.

Oštećena Slađana T. na svu sreću nije pretrpela teže posledice zbog trovanja niti je bila hospitalizovana. Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, navodeći inicijale, ranije saopšteno da Ninkovićevu terete da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. materiju opasnu po život i zdravlje u nameri da oštećenu liši života.

"Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet veštačenja u toku istrage", navode iz Tužilaštva.

Ninkovićeva je jedno vreme bila načelnica Odeljenja za osnovno obrazovanje, dok je njena koleginica koju je trovala S. T. zaposlena na mestu načelnika Sektora za obrazovanje. Republički pedagoški zavod Republike Srpske pokrenuo je disciplinski postupak protiv zaposlene u ovoj ustanovi Nine Ninković koja je osumnjičena za pokušaj ubistva radne koleginice. U saopštenju iz Republičkog pedagoškog zavoda navodi se da će do okončanja disciplinskog postupka Ninkovićeva biti udaljena sa radnog mesta.

(MONDO)