Poznati hrvatski kriminalac Tomislav Sabljo (41) ubijen je u subotu, 22. aprila, u noćnom klubu "Ric" u Zagrebu nakon fizičkog sukoba više osoba. Objavljen je snimak sa nadzornih kamera postavljenih u pomenutom lokalu, a koje su zabeležile poslednje trenutke njegovog života. 

Na snimku se vidi da Sabljo u desnoj ruci ima revolver koji je uperio u pripadnika obezbeđenja Kristijana Knegu (37). Video traje oko 19 minuta ali su ključna poslednja tri na kojima se vidi kako Sabljo po svaku cenu pokušava da se dočepa revolvera, koji mu je na kraju završio u ruci, ali to je za njega bio koban trenutak.

Ubijenog kriminalca je čak i njegovo društvo više puta odgurnulo i pokušavalo da ga spreči da dođe do oružja. Jedan od njih je i Goran Vidović. Međutim, Sabljo je bio uporan. Uspeo je da se domogne revolvera i cev je uperio u Knegu koji je prema izjavama svedoka vikao da ga spusti ili će pucati. 

Začuo se pucanj. Posle prvog, Sabljo se okreće telom, a zatim prilazi Knego i ispaljuje još hitaca od kojih su dva pogodila poznatog kriminalca u leđa kad se telo već okretalo i padalo prema podu. Na snimku se vidi kako vlasnik kluba mario Gavrić uzima jaknu i odlazi. Pre ubistva bio u društvu poznatog kriminalca. 

Sabljo je prema rečima svedoka već na ulazu ušao u sukob sa obezbeđenjem, ali na kraju je bio dobro raspoložen i grlio se sa onima sa kojima se sukobio. Ubijeni Sabljo hapšen je zbog krijumčarenja 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i uterivanja dugova.

Inače, Knego je ispalio metke iz "brauninga" drugookrivljenog Dorijana Mrakovića (26). Goran Vidović je ispričao da je u petak oko 18 sati sreo Sablju i njegovo društvo i da su otišli ​​na Velesajam da pogledaju vozila koja su učestvovala na reliju u Hrvatskoj. Zanimljivo je da je taj događaj obezbeđivao i uhapšeni policajac Dorijan Mraković. Zatim su otišli na večeru i na kraju u Ric.

(MONDO/Jutarnji.hr)