Prava drama odigrala se rano jutros na reci Lim kod Bijelog Polja kada je nadležnim službama dojavljeno da je mlađa ženska osoba skočila sa mosta u vodu. Odmah su o tome obavešteni vatrogasci spasioci, koji su stigli na lice mesta. "Oko 7.45 javljeno nam je da se devojka bacila sa mosta. Odmah su krenule dve ekipe, ugledali smo devojku koja je bila zakačena u granju. Spušten je čamac u vodu kako bi se došlo do nje. Vatrogasci spasioci uspeli su da je izvuku iz vode na sigurno, a zatim je transportovana u bolnicu. Bila je u svesnom stanju, prisebna i razgovarala je sa vatrogascima", rekao je za RINU Milonja Rakonjac, komandir Službe zaštite i spasavanja u Bijelom Polju.

Ono što je hvatrogascima spasiocima otežavalo akciju spasavanja jeste izuzetno visok vodostaj reke Lim. "Čamcima se išlo do ostrva na kom je voda zadržala devojku, a zatim su vatrogasci plivali do nje kako bi je izvukli iz nabujalog Lima", dodaje Rakonjac. Prema dobijenim informacijama, devojka koja je skočila u reku Lim je učenica srednje škole.

Ako ste u depresiji ili pomišljate na samoubistvo, postoji više načina da dobijete psihološku pomoć. Broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

(MONDO)