Na Instagram stranici "Podgorički vremeplov" osvanula je na prvi pogled vrlo obična fotografija sušenja veša, na malo većoj visini. Kada se malo bolje udubite videćete da su slika i prilika potpuno neobični. O čemu je reč?

U jednom domaćinstvu u Bijelom Polju osmislili su vrlo nekonvencionalan način sušenja veša. Okačili su ga na strujni kabl. "Bijelo Polje. Kabl od struje kao žica za širenje veša", piše u objavi koja je izazvala burne reakcije.

"Ovo je za brzo sušenje na 250 volti trofazne struje… A sporo je na vetar ili promaju" bio je jedan od komentara dok su ostali polemisali oko toga kako su uspeli da okače veš na tu visinu i da li su zaista koristili kabl od struje ili običnu žicu za veš prikačenu na banderu. "Montira li skelu kada ga širi?" - bio je samo jedan od brojnih komentara.

undefined
Instagram/Screenshot/podgoricki_vremeplov 

"Stub je samo poslužio da zakače za njega onaj kabl na povlačenje. Kako bi inače zakačili na tu visinu robu, pametnjakovići?", "Nikad niste čuli za koturaču?” A onda se javio jedan koji je sve detaljno objasnio:

"Za sve senzacionaliste! Veš je okačen na koturači za sušenje veša (sajla ili kanap razapet i spojen između dva točkića pričvršćena ušicom na fasadu ili stub). Više od par vekova se koristi u primorskim gradovima širom mediterana", napisao je jedan od komentatora.

(MONDO)