Vlasnik plaže u Utjehu kod Crne Gore, D.Đ. (64) je pre nekoliko dana oterao grupu turista koja je muslimanske veroispovesti. Žena se kupala u hidžabu, a jedan radnik je sada otkrio da, osim što je neljubazan, šamara zaposlene!

Privatna arhiva Utjeha

"Kuriru" se javio radnik D.M. (21) iz Srbije koji je 3. jula počeo da radi D.Đ, vlasnika "Rocky Beach" u Utjehi. Kako kaže, radio je svakog dana 13 sati, a D.Đ. mu nije isplatio poveću sumu novca.

"Isplatu za prvi mesec sam trebao da dobijem 3. avgusta, posle 20 dana rada mi je dao 500 evra, a ostalo je da mi isplati još 800 evra. Radio sam 13 sati svaki dan, 3. avgusta su oni imali neku porodičnu proslavu i nisam hteo ništa da ga pitam oko plate. Sutradan, pred kraj smene, mi drug kaže kako je gazda rekao da nam neće dati novac i to kao garanciju da bi mi ostali da radimo", priča D.M.

Potom se obratio gazdi. Ali, uprkos tome, ne veruje da će mu isplatiti preostali deo plate.

"U besu sam ustao i otišao, sutradan se nisam pojavio na poslu. Drugar mi je posalo poruku da mu je gazda rekao da je bolje da se ne pojavljujem i da će biti haos. Otišao sam taj dan, to je bilo 5. avgusta popodne i čovek je krenuo u mom pravcu. Rekao sam mu 'Dobar dan, gde su moje pare?', on je bacio metlu iz ruke i lupio mi šamar. Krenuo je da me izbacuje iz lokala pred svim gostima i zaposlenima. Istrpeo sam sedam šamara, nisam želeo da reagujem. Hoću da ga tužim i želim da mi vrati novac koji sam zaradio", dodaje mladić.

Vlasnik ga je vređao. Govorio mu je "Marš, stoko, skloni mi se, bruko jedna!".

"Zvao sam policiju, koja nije želela da dođe na lice mesta, već su me zvali da ja odem do stanice. Otišao sam nam razgovor, posle toga sam išao i kod lekara. Prijavio sam sve i konzulatu u Herceg Novom i ambasadi u Podgorici. Za 13 sati rada sam dobijao samo jedan obrok, jednom sam se čak i otrovao od neke pljeskavice koju su nam dali", zaključio je mladić.

BONUS VIDEO:

Plaža na Sitoniji Privatna arhiva

(MONDO/Kurir)