Fikret Sulejmanović, otac ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca, navodi da se sina odrekao pre 20 godina, ali i da je u konstantnom strahu da će mu neko nauditi.

"I jesam i nisam otac Nerminu. Sve ste videli i čuli. Ja sam se njega odrekao pre 20 godina kad je počeo da me tuče. Ipak je to dete, i da je najgori, dete mi je. Ceo život je po zatvorima zbog drugih kriminalaca i zbog raznih krivičnih dela. Mene oduvek nije interesovao, kad god sam nešto pokušavao sa njim, uvek je hteo da se potuče sa mnom. Onda sam odustao od njega", kaže otac.

Nesrećni čovek otkriva da je njegov sin, koji je u petak usmrtio troje ljudi, od malih nogu bio nasilnik. "Bio je eksplozivan od malih nogu. Nikada ne znaš šta će da uradi. Još kad je bio peti-šesti razred bio je spreman da se potuče i sa mnom. Sam je za sebe čovek bio. Tako je izrastao. Imao je majku i dedu u Nemačkoj koji su mu kupovali skupe patike od 300 maraka. Bio je Al Kapone od kako se rodio i onda je upao u loše društvo. Kad god sam mogao, pokušavao da ga usmerim ka nekom normalnom putu, ali nikad nije uspeo da ide pravim putem. Možda bi i mene ubio da smo bili bliži. Bojim se da bi", kaže otac.

Fikret navodi da je njegov sin bio manupulativan i da je svima bilo teško da ga pročitaju. "Imao je svoje ljude, bliske njemu, koji ga poznaju, ja nikad nisam bio blizak sa njim. Kad biste ga upoznali, a da ne znate ništa prethodno o njemu, pomislili biste da Nermin nije loš čovek. Veoma je bio eksplozivan i srčan. Za sve bi gubio glavu", navodi Fikret.

Na pitanje ko će sahraniti njegovog sina, kojeg se odrekao, kaže da to sigurno neće biti on. "Nema ko od porodice da ga sahrani. To su njegovi jarani i prijatelji krimosi sredili već i organizovali. To što je uradio, to je izazvano, to ne može normalan čovek da uradi, samo zlotvor. Nešto mu je puklo u glavi čim je to uradio. I ja sam bio mlad, pa se nikada nisam tukao u životu, ni sa kim nisam imao problema po Srbiji, Italiji i Francuskoj... Imam 100 jarana. Čist sam kao suza", zaključuje otac monstruoznog ubice iz Gradačca.

Nermin Sulejmanović, podsetimo, počinio je u petak trostruko ubistvo. Najpre je usmrtio nevenčanu suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala. Zločin je prenosio uživo na Instagramu.

Na uznemirujućem snimku, koji je sada obrisan sa društvenih mreža, samo nekoliko sekundi pre nego što će N. ispaliti metak u glavu, pitao ju je zašto ga je prijavila policiji, a nesrećna žena je odgovorila da se bojala za sebe i dete. Nermin je potom ubio još dvoje ljudi. 

BONUS VIDEO: 

"PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO!" Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA Kurir televizija

(MONDO/Republika)