Nakon trostrukog ubistva u Gradačcu, koje je počinio Nermin Sulejmanović, društvenim mrežama šire se lažni apeli za pomoć bebi koja je preživela njegov krvavi pir. Sulejmanović je ubio bivšu partnerku, a potom i oca i sina, da bi nakon masakra prenošenog uživo na Internetu izvršio samoubistvo.

Sada se mrežama šire lažni apeli ljudima dobrog srca za navodnu pomoć oko lečenja bebe N.H, zbog čega se oglasilo Udruženje "Zemlja djece" iz BiH i saopštilo da je u pitanju prevara.

"Obaveštavamo javnost da je naša organizacija preduzela određene mere kako bi se zaštitila privatnost deteta nedavno mučki ubijene N. H., i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za lečenje djeteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama. O svemu su zvanično obaviešteni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac - kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od jeljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju", saopštilo je Udruženje "Zemlja djece" u BiH.

BONUS VIDEO:

ZORICA MRŠEVIĆ O ZLOČINU U BIH Kurir TV

(MONDO)