Dževad Korman, policijski komesar MUP-a TK potpisao je jutros rešenje o suspenziji policajke PU Gradačac Dž. S. Ona je suspendovana zbog kontakata sa trostrukim ubicom Nerminom Sulejmanovićem.

Podsećamo, Dž. S. za koju se navodi da je bila u vezi sa Sulejmanovićem, vratila se juče iz Italije u Gradačac. Kako piše "Avaz", juče je otvorila bolovanje jer se ne oseća dobro. Policija ima dokaze (fotografije) da je Dž. S. imala kontakte i sa ostalim kriminogenim osobama, ne samo sa Sulejmanovićem. S nekim od njih objavljivala je fotografije na Instagramu.

Podsetimo, posle masovnog ubistva je isplivala informacija da je policijska službenica MUP-a TK Dž. S. otkrila Nerminu gde se nalazi njegova nevenčana supruga N. i time ubicu poslala na vrata žrtve. Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila policijska službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku.

Portal "Crna hronika" objavio je da je Dž. bila u emotivnoj vezi za Nerminom, a ona je javno odbacila sve ove optužbe. Dž. je ranije odgovorila na poruku u kojoj su je mediji pozvali za komentar i njenu stranu priče, ali je rekla da ona sama ne može da govori dok se ne konsultuje sa advokatom Bakira Hećimovića.

Njen advokat tvrdi da njegova klijentkinja ne samo da nije otkrila N. skrovište, već da sa Nerminom Sulejmanovićem nije imala nikakve veze, pogotovo ne ljubavne. "Ono što mogu da vam kažem jeste da moja branjenica Dž. nije imala kontakt sa osobom koja je počinila ova teška krivična dela, niti je imala bilo kakve informacije o tome gde se nalazi osoba koja je poginula u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji sa tužilaštvom vode istragu protiv Dž. ali znamo da nema indicija da je imala bilo kakvu vezu sa ubicom.

Ona je policajac u Gradačcu, mesto je malo i svako svakoga poznaje, pa se zna da je uzoran službenik protiv kojeg nikada nije pokrenut disciplinski postupak. Tvrdimo da nikome nije dala nikakve podatke o žrtvi, niti je, uostalom, bila raspoređena na radno mesto gde bi imala pristup takvim podacima", rekao je ranije Jutarnjem advokat.

Dž. je, kako su preneli bosanski mediji, trenirala u teretani u kojoj je Sulejmanović radio kao trener, a čiji je vlasnik odveo njegovu ćerku sa mesta krvavog pira Sulejmanovića.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO: 

"PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO!" Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA Kurir televizija

(MONDO/Avaz)