Kotoranin Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, brutalno je likvidiran pre tačno godinu dana kada su ga egzekutori na motoru izrešetali dok se sa porodicom vraćao iz tržnog centra u Istanbulu.

Povodom godišnjice ubistva šefa "škaljaraca" u jednim crnogorskim novinama osvanula je misteriozna čitulja.

"Je li ti lakše ranama, brate moj? Pogrešnima si verovao, sa gorima kumovao. Kao što je tebe i kumstvo pregazio, tako tvoju reč i amanet. Jedini koji te nisu prodali su tvoja porodica, ja i brat Leka. Nakon svega dugujem ti nekoliko reči iz srca. Čovek, prijatelj, brat! Najbolji mentor na svetu i veličina od čoveka. Bile su to velike borbe, usponi, padovi, odricanja i ulaganja. Nego kada se osvrnem ponovo bi sve isto jer samo srcem je ispravno i vredno. Ali naš duh je vredan i pobednički. I zato sam tu gde jesam u finalu. Hvala ti brate, što su nas dvojicu bodrio da ne odustanemo a sada smo prejaki. Sve ide po dogovoru i u ime tvoje! A ja se nadam da ću opravdati sve što dolazi na neki svoj način i tek ću. Počivaj u miru", piše u misterioznoj čitulji koju potpisuje A. D.

MONDO.png
printscreen 

U januaru u Turskoj je podignuta optužnica protiv pripadnika kriminalne grupe iz Turske i članova kavačkog klana, koji je kako se sumnja i naručio ubistvo suparničkog vođe.

Na optužnici se nalazi 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođak Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, kao i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

Nikšićanin Radoje Živković je kako se navodi u optužnici, uživo pratio ubistvo Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine u Istanbulu. Kako su tada prenosili turski mediji, u njegovom telefonu pronađeni su dokazi koji pokazuju da je osoba čiji identitet tokom istrage nije otkriven snimala umirućeg Vukotića i prosledila snimak.

(Mondo/Kurir)