Damir Hodžić, ubijeni saradnik "škaljarskog klana" kao da je naslutio smrt samo dva meseca ranije, a u skaj prepisci koju je objavio Kurir, govori da će suparničkom klanu biti teško da ga uhvate. On je, da podsetimo, ubijen 14. oktobra 2020. u kući kod Spuža sa svojim zetom Adisom Spahićem koji nije bio kriminalac, a za njihova ubistva osumnjičeni su Beograđani Veljko Belivuk i Marko Miljković, navodni saradnici "kavčana" i njihovog vođe Radoja Zvicera.

Damir Hodžić, kako se navodi u konverzaciji, samo dva meseca pre nego što je ubijen, govori svojim saradnicima kako bi baš voleo da vidi kako će ga ubiti. "To se sprdajte vi samo da sam šef, pa kad me oderu neđe preko reda... A opet najbolje da će me ove p**** špijunske vatat, ako me uhvate alal im bilo. Evo da vidimo", napisao je Hodžić svojim saradnicima.

Hodžić je inače jedna od retkih navodnih žrtava klana Belivuka i Miljkovića koja, kako se sumnja, nije mučena. "On je izvukao pištolj i uperio u Belivuka tako da je ovaj morao da odreaguje u upuca ga, da ga Hodžić ne bi preduhitrio", podseća izvor Kurira.

Kako je Kurir već objavio "škaljarci" u svojoj prepisci iz 2020. preko kriptovane aplikacije, za koju su verovali da ne može biti "razbijena", govore o nizu krivičnih dela čiji su bili akteri, ali i sukobu sa kavačkim klanom. O tajnama i blagu "škaljaraca" dopisuju se Damir Hodžić, Emil Tuzović, Vladimir Ulama, Stefan Đukić i Stefan Micić.

U jednoj od tih konverzacija Hodžić pominje svoje ubistvo. Dva meseca kasnije navodno Belivuk glasovnom porukom obaveštave svoje saradnika da je ubio "Kasapa" (prim. aut. Damir Hodžić). "Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao ‘Kasap’, ‘Kratos’ je hvato ‘Zeta’, ‘Hell’ je hvato M., to što je ‘Kasap’ imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo", glasila je, navodno, Belivukova poruka.

BONUS VIDEO:

OBRAČUN CRNOGORSKIH KLANOVA PRERASTAO U RAT "Škaljarci imaju jatake svuda po svetu, a za ubistvo brata i oca će se krvavo svetiti" Kurir TV

 (Kurir/MONDO/J.D.)