Prošlog petka je izbila tuča profesora (60) i učenika u Strojarsko tehničkoj školi u Zagrebu, a "Jutarnji list" saznaje da se radi o profesoru koji je nedavno izgubio čak četiri osobe  iz najuže porodice. Prema pouzdanim informacijama ovog lista, pojedini učenici su profesora maltretirali tokom nastave u poslednje vreme.

Zvali su ga "četničkim vojvodom", znajući da je bio učesnik rata u bivšoj SFRJ. Profesor je uspevao da izađe na kraj sa maltretiranjem koje je trpeo tako što je sa učenicima ulazio u debate i raspravljao o temama koje nisu bile vezane za nastavni plan i program.

Upućeni izvor tvrdi da se učenik izdrao na ovog profesora i nakon toga je profesor krenuo na učenika. Izbio je sukob, ostali učenici su dovikivali i smejali se, a na podu je primećena krv jer je profesor, navodno, uzeo kajš kojim je udario i povredio učenika.

Dok je trajala tuča, u toku je u školi bila sednica razrednog veća kojoj je prisustvovala i direktorka škole. Kada je čula šta se dogodilo, u učionici nije bilo više napadnutog učenika koji je otišao u toalet.

Stigla je i policija u međuvremenu koja je privela profesora. Direktorka škole je potom obavestila nadležne.

Kolege imaju samo reči hvale za profesora koji je zbog teških životnih okolnosti trebao da bude na bolovanju, ali je prema informacijama upućenog izvora, odlučio da ostane da radi da bi lakše premostio teške gubitke. Njega očekuje otkaz ugovora o radu.

BONUS VIDEO:

Tuča u Južnom bulevaru Instagram/serbialive_beograd

(MONDO/A.B.)