Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Dobrljinu kod Prijedora bilo je isplanirano do najsitnijih detalja, a porodica je nekoliko dana pre tragedije naručila tri kovčega za sahranu.

ATV navodi da su kovčezi pronađeni na njihovom imanju. Tročlana porodica, podsetimo, odlučila je da se zajedno ubije tako što je sin Ž.Z. upucao majku Z.Z. i sestru Lj.K. nakon čega je cev pištolja okrenuo ka sebi. Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja je ovu porodicu zadesila u maju kada je od leukemije preminula ćerka Lj.K. koja je imala 34 godine.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez dok su ostala pisma bila naminjena bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smernice.

"Naveli su ko će ih i gde sahraniti... Uz pisma su ostavili bankovne kartice i napisali pin kodove kako bi mogli da podignu novac za troškove sahrane", otkriva izvor blizak istrazi. Navodi da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namenjen za kupovinu cveća koje treba da se odnese na grob žene preminule od leukemije i to na tačno određen datum. Jedno od pisama namenili su i njenom momku.

"Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako... Napisali su čak da će neposredno pre tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali i presvukli u čistu odeću... Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli", pojašnjava izvor iz istrage. Tragični slučaj šokirao je sve istražioce jer ni oni najiskusniji ništa slično nisu videli u svojim karijerama... Iznenadili su ih i detalji na koje je porodica obraćala pažnju pre tragičnog čina.

"Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata", otkriva izvor iz istrage. Komšija porodice rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju. "Policija se raspitivala po komšiluku da li je iko od nas bilo šta video i čuo. Zanimalo ih je da li se porodica nekome poverila i da li su komšijama išta pričali o onome što su planirali da učine", rekao je komšija.

Ako ste u depresiji ili pomišljate na samoubistvo, postoji više načina da dobijete psihološku pomoć.

Broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000.

Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

BONUS VIDEO:

NOVA MISTERIJA UBISTVA VANJE! Novinar tvrdi: Policija krije snimke kamera, upućuju na tužioca KOME ISTIČE MANDAT ZA 15 DANA Kurir TV

 (MONDO/N.D.)