Sedokosi Mohamed Hadžimuratović, poznat kao Vuk, iz Ustikoline u Bosni i Hercegovini, od nekadašnjeg milionera postao je gotovo beskućnik, a njegova životna priča postala je brzo medijski propraćena.

Na kanalu TV Živa istina, Mohamed je podelio svoju životnu priču, govoreći o detinjstvu, mladosti, iskustvima u inostranstvu i izazovnom putu koji je prošao. Mohamed ima četiri sestre, a kao jedino muško, već sa devet godina, počeo je da radi sa ocem u pekari, a radna disciplina ga je pratila tokom cele osnovne škole.

"U Sarajevu sam završio srednju Vojnu školu, a nakon toga sam otišao na Akademiju, u Beograd. Zbog situacije u zemlji, napustio sam Akademiju i počeo da radim u Beogradu. Godine 1992. otišao sam za Nemačku, a nakon mesec dana boravka tamo počeo sam raditi u jednoj građevinskoj kompaniji. Tamo sam mnogo zarađivao, ali se dosta radilo. Tad sam roditelje izvukao iz pakla, pa su i oni došli za Nemačku gde su radili", ispričao je Mohamed i dodao da se 1998. vratio u Bosnu, u kojoj nije video perspektivu, a onda je sa ženom i sa dvoje dece otišao za Ameriku.

Tamo je radio na građevini, pomažući istovremeno roditeljima koji su mu se pridružili nakon dve i po godine. Povratak u Bosnu 1998. godine pokazao se neuspešnim, pa je putovao u Ameriku preko luteranske crkve. Nakon kursa i učenja engleskog jezika, radio je na građevini naredne dve godine, a potom se obrazovao i započeo sopstveni biznis.

Mohamed je otvorio svoju firmu i ostvarivao značajne prihode. Međutim, usledila su teška vremena. Kupio je kuću koja ga je zadužila za 600.000 dolara, ali je zbog finansijskih problema doživeo krah braka.

milioner (3).jpg
Youtube/ TV ŽIVA ISTINA#/Screenshot 

"Moglo se zaraditi samo sa dva posla, to naši ljudi tamo znaju. Nisam prestao da radim ni za tu građevinsku firmu, u kojoj sam počeo", kazao je on i dodao da je u Americi proveo 20 godina i nije mogao više da izdrži. Iz Amerike se vratio 2019. godine, a svoj boravak tamo je opisao i kao lep i kao ružan.

"Danas nemam ušteđevinu. Čuo sam od jarana izreku - glup ko štediša", kaže Mohamed koji je mnogo zarađivao i mnogo trošio, ali je mnogima i pomogao, pa i oni njemu pomažu danas.

"Svi me časte kad me vide. Kupe mi cigare, kupe mi da jedem. Sve to dođe na svoje. Nisam ni gladan ni žedan. Dobro se dobrim vraća. To je sto posto tako. Pozitivac sam u vezi svega. Što se tiče moje raje sa njima bih podelio poslednji zalogaj i tako će i ostati", završava on svoju priču.

Na brojne insinuacije da je mnogo zarađivao i mnogo trošio, ali da je mnogima i pomogao, odgovara kao čovek kome to mnogo i ne znači.

"Ja sam sve to zaradio na lopati i macoli, ali sam sve sa rajom potrošio. Trošio sam i na sebe i na druge. Pomažu i oni mene. Svi me vide, časte me. Sve to dođe na svoje. Svaki dan mi neko kupi kutiju, dve cigara. Kad sam gladan, daju mi da pojedem. Ćerka mi pošalje novac", kaže dodajući da živi u nasleđenom stanu od tetke, te da je "16. naslednik" i da se nada da će i to pitanje uskoro biti rešeno.

Njegova sadašnja situacija nije mučna koliko može delovati na prvi pogled. Iako nije gladan ni žedan, Mohamed dobija podršku od prijatelja koji mu pomažu u osnovnim potrebama. Ponosan na svoj pozitivan stav.

Bonus video:

SRBIN OTVORIO VIRTUELNU PRODAVNICU DROGE I ZARADIO 18 MILIONA DOLARA! Zgrtao bogatstvo na slobodi, dok nije napravio jednu grešku Kurir teleivizija

(Stil, Mondo, I.L.)