Okružni sud u Doboju odredio je jednomesečni pritvor A. K. i D. L., osumnjičenima za monstruozno ubistvo Saše K. u Doboju.

Kako je saopštio sud A. K. i D. L. se na teret stavlja da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način. Dodaju da su osumnjičeni od 29. do 30. januara po prethodnom dogovoru, zločin počinili zajedno sa A.K. maloletnom kćerkom A. K.

”U nameri da liše života Sašu K. 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloletna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gde je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu”, saopštio je Okružni sud u Doboju.

Dodaju da je namera bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su iste tablete A.K. i njena majka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

”Nakon što su tablete počele delovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloletnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su ušli u kuću”, navodi sud.

Dodaje se da su A. K. i D. L. rekli maloletnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gde je spavao Saša K. ”Vezali su ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica”, navodi sud.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predelu stomaka, da bi usled teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu.

Prema rešenju suda pritvor može trajati do 29. februara ili nove odluke suda. Pritvor je određen zbog straha od bekstva osumnjičenih, bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak, te zbog težine dela i uznemirenja javnosti.

BONUS VIDEO: Ubica telo sakrio u žbun

TEŠKO UBISTVO U PANČEVU SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ubice telo sakrile u obližnji žbun! Polomili mu lobanju, OVO SU REKLI SVEDOCI Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)