U Kini je pogubljen par koji je proglašen krivim za ubistvo dvoje dece koju su bacili kroz prozor sa 15. sprata stambene zgrade 2020. godine, saopštio je sud. Pogubljeni su otac dece Džang Bo i njegova partnerka Je Čengčen, a oni su ranije proglašeni krivima za ubistvo dvogodišnje devojčice i jednogodišnjeg dečaka 2020. godine, prenosi Sinhua.

Sud je naveo da su oni ubistvo dece pokušali da predstave kao slučajan pad kroz prozor. Par je pogubljen u sredu u jugozapadnom kineskom gradu Čongkingu. Kako se navodi, Džang je započeo aferu sa Jeom, a kasnije se razveo od svoje žene. Kada je počeo vezu sa Jeom nije je obavestio o svom bračnom i roditeljskom statusu, ali je ona nastavila da ga viđa i nakon što je saznala istinu, saopštio je sud.

Međutim, i nakon što se Džang razveo od svoje žene u februaru 2020. godine, Je je i dalje videla dvoje dece kao "prepreku za udaju za Džanga i teret za njihov budući zajednički život", bez obzira na to što su Džang i njegova bivša supruga sklopili sporazum o starateljstvu nad svojom decom.

Oni su smislili plan da ubiju decu i to predstave kao slučajan pad kroz prozor. Je je vršila pritisak na Džanga, postavljala rokove i pretila, a on je 2. novembra 2020. godine bacio svoju decu kroz prozor svog stana na 15. spratu, naveo je sud.

BONUS VIDEO:

DRAMATIČNA SCENA KOD TREBINJA: Jel bacate u Kraljevu smeće tako kroz prozor iz auta?! Instagram/crnahronikabih

(MONDO/U. M.)