U Hrvatskoj se ugostitelji utrkuju za pica majstore, piše "Večernji list". Mnogi se žale na male plate i loše uslove, dok pica majstori mogu da biraju gde će raditi jer je reč o profesiji za koju se otimaju poslodavci.

Jedan od njih je i pica majstor Teo Supina koji je pre mesec dana počeo da radi u drugoj piceriji zbog boljih uslova rada. Naveo je da je ranije radio duple smene bez slobodnog dana, dok u novoj firmi toga nema.

"Često radimo bez slobodnog dana, duple smene, a ovde nije takav slučaj pa sam zato i došao", rekao je Supina za "RTL", a prenosi "Večernji list".

Vlasnik jedne picerije je rekao da je jako teško pronaći radnika. "Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pica majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uslove, onda osluškuješ njihove probleme i što bi hteli, onda se prilagođavaš i pokušavaš da ga dovedeš", kaže on, dok drugi pica majstor objašnjava da je dobio poziv od prijatelja za rad u jednoj piceriji za 2.500 evra mesečno, bez slobodnog dana i radno vreme od devet sati.

BONUS VIDEO:

Instagram/bengikurtcebe Pica pecivo

(MONDO/A.B.)