Crnogorska policija pronašla je dva ljudska skeleta u stanu u Igalu, od kojih je za jedan utvrđeno da pripada osobi M. A, koju je policija Srbije prijavila kao nestalu. Jedan od skeleta bio je u fazi mumifikacije i neprepoznatljivog oblika, sa ostacima kostiju, saopšteno je iz PU Herceg Novi. Radnik gradskog komunalnog preduzeća uklonio je mumificirani skelet za koji je kasnije utvrđeno da se radi o licu M. I. i isti dislocirao na gradsku deponiju, navodi se.

"Policijskim službenicima Regionalnog centra bezbednosti 'Jug', Odeljenja bezbednosti Herceg Novi, prijavljeno je 12. januara od strane jednog javnog izvršitelja da su prilikom uvođenja u posed kupca u stan u Igalu pronašli skelet nepoznate osobe, a zatim i još jedan skelet koji je bio u fazi mumifikacije, neprepoznatljivog oblika, sa ostacima kostiju", saopšteno je.

Na licu mesta izvršen je uviđaj na kojem je medicinski radnik Hitne pomoći konstatovao smrt u odnosu na jedan skelet, koji je nakon izvršenog uviđaja, po nalogu višeg državnog tužioca, izuzet sa lica mesta, dok je mumificirane ostatke drugog skeleta uklonio i premestio radnik pogrebnog preduzeća.

Nakon što su identifikovani posmrtni ostaci lica koje je MUP Srbije ranije prijavio kao nestalo, policijski službenici su preduzeli dalje istražne mere i radnje u odnosu na drugo lice za koje je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je srodnik M. A, navodi se u saopštenju.

Posle analize celokupnog događaja i vršenja uviđaja policijski službenici zaključili su da je radnik gradskog komunalnog preduzeća uklonio mumificirani skelet za koji je kasnije utvrđeno da se radi o licu M. I. i isti dislocirao na gradsku deponiju.

Policija je detaljno pretražila deponiju i pronašla posmrtne ostatke skeleta u istom stanju pa je skelet po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu dostavljen na vršenje sudsko-medicinske obdukcije, navodi se. Sveukupne aktivnosti nakon izvršene obdukcije u odnosu na oba skeleta rezultirale su utvrđivanjem da do smrti dva lica nije došlo nasilnim putem, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da službenici Uprave policije utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do neprepoznavanja činjenica prilikom vršenja uviđaja na licu mesta u odnosu na drugo lice, o čemu je obavešten viši državni tužilac u Podgorici koji će se, nakon sprovedenog uviđaja, izjasniti da li je izvršeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

BONUS VIDEO:

Misteriozni skelet pronađen u okolini Niša Kurir

(MONDO/U. M.)