U Baru je jutros ubijen Edmond Mustafa, koji se u policijskoj evidenciji vodio kao osoba bliska škaljarskom kriminalnom klanu. Ubistvo se dogodilo na uglu Ulice popa Dukljanina i Ulice maršala Tita. Nakon što je ispalio hice, napadač je pobegao motorom. Na licu mesta su brojne policijske snage, a celo područje je pod blokadom.

Prema podacima iz SKY aplikacije, Mustafa je ranije bio kidnapovan i mučen od strane službenika policije - ekipe Petra Lazovića i Ljuba Milovića. On je to u jednom navratu to demantovao. Poručio je i da je spreman da ode na poligraf kako bi dokazao da je sve što su ranije mediji objavili laž. Mustafa je u tada naveo da nije držan i mučen u stanu u Podgorici.

"Moram da vam kažem da to nikako ne odgovara istini. Nikad nisam bio otet, a čitam u medijima da sam otet i zlostavljan od određenih policijskih službenika kako bi od mene iznudili neka priznanja, što apsolutno nije tačno. Ja sam sa nekim od njih obavljao razgovore. Ja sam spreman da se testiram na poligraf kako bi dokazao da je to sve laž", naveo je on ranije.

Mustafa je tada zamolio i da se njegovo ime i prezime ne koristi u tekstovima koji nisu istiniti i da se prekine njegovo "medijsko razapinjanje". Mustafa je tada saopštio da prihvata želju medija da targetira pojedine policajce, da je to njihovo pravo u kojem ih podržava, ali moli da to ne rade preko njega, jer sadržina objavljenog teksta na jednom crnogorskom portalu sa naslovom "Kako su Milović i Lazović oteli Mustafu i tražili da okrivi ortake: Bombom hteli da iznude priznanje" ne odgovara istini.

"Spreman sam da vam izađem u susret i objasnim sve što treba. Tako da vas molim da objavite moj demant i stavite tačku na ovoliku neistinu. Isto sam i pomenuo kad sam dao izjavu u Specijalnom tužilaštvu gde sam se izjasnio da niko na mene nije sprovodio silu i protiv moje volje me držao u nekom stanu. Takođe sam se nudio da me vode na poligraf da bih dokazao šta je istina", govorio je tada on.

Prema pisanju crnogorskih portala prošle godine, policajci Ljubo Milović i Petar Lazović su u leto 2020. godine navodno oteli "škaljarca" Edmonda Mustafu, a potom ga danima držali u svom štek stanu u podgoričkom Siti kvartu, tražeći od njega da optuži više pripadnika kriminalne ekipe, kojoj pripada, za dvadesetak ubistava.

Prema telefonskoj komunikaciji sa Skaj aplikacije to su učinili u dogovoru sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, uz, kako tvrde, pomoć nekadašnjeg kolege - policajca Zorana Stanovića, oca osuđenog za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove.

Dokazi koje je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol pokazuju i da je Petar Lazović u vreme dok je bio angažovan u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je upravljao njegov otac Zoran Lazović, koristio policijske resurse za lociranje Mustafe - prisluškivali su ga i locirali preko baznih stanica.

U tekstu se navodi da se iz poruka mlađeg Lazovića zaključuje da su za taj posao imali podršku starijeg Lazovića, u to vreme pomoćnika direktora Uprave policije.Navode da je Milović, koji je, kako piše, i inicijator otimanja "škaljarca", predložio da mu bace bombu na kuću, kako bi ga ubrzali.

(Vijesti/MONDO)