M. Č, skočio je sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je ubio sekirom svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloletne dece, a nakon obdukcije oglasilo se i Tužilaštvo.

Odeljenje kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac sprovode detaljne i opsežne istrage u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje dece starosti od devet i dve godine, koja su počinjeni na svirep način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

"Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, a uskoro se očekuje dostavljanje pismenog izveštaja i mišljenja veštaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i drugim delovima tela, zadata i oštrim i tupim delom sekire, što je izazvalo njenu smrt. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku FBiH, Tužilaštvo neće iznositi detalje u vezi sa ubijenom decom.

Zbog toga su u toku brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa lica mesta, koji će biti predmet veštačenja. Posebno su značajna biološka veštačenja i DNK analize, koje će nakon dostavljanja svih relevantnih dokaznih materijala iz Tužilaštva izvršiti Centar za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja Federalne uprave policije. S obzirom na prirodu krivičnih dela, nesavesnost u njihovom izvršenju, ne možemo više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima iznositi u javnost", saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Podsetimo, u stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a ceo stan je navodno uništen i ispremeštan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala da spasi decu, ali nije uspela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

BONUS VIDEO:

Ubistvo u Čačku RINA

 (Avaz/MONDO/J.D.)