Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da "iskeširate" minimum jednu i po dnevnicu na ručak. Leto je tek počelo, a cene već obećavaju "preznojavanje" u Crnoj Gori. Ako poželite da ručate u centru Kotora, nadomak legendarnog sata, spremite se da to zadovoljstvo i platite.

Cene predjela i salate

Uzmimo u obzir da ćete poželeti da naručite meze - samo 300 grama selekcije domaćih proizvoda (pršut, sir, kajmak, masline) košta 18.50 evra. Znači, tu ste već tanji za oko 2.000 dinara.

Ako niste mnogo ješni, pa je vaš izbor salata - ne nadajte se da ćete jeftinije proći. Salata od hobotnice, sa crvenim lukom, miksom zelenih salata i čeri paradajzom košta 19.70 evra. Količina koju ćete dobiti za ovu cenu je negde oko 250 grama. Salata sa piletinom i miksom zelenih salata, kao i dresingom od citrusa, je nešto jeftinija i iznosi 14.80 evra.

Testenina i rižoto

Tanjir od 350 grama taljatela sa spanaćem i kozjim sirom košta 17.20 evra. Znači, u pitanju je jelo bez mesa. S druge strane, rižoto sa morskim plodovima i paradajzom je za manje od 2 evra skuplji (18.80 evra).

Glavno jelo

Kad ste već na moru, verovatno ćete poželeti da uživate u nekom od morskih specijaliteta ili ćete pak preskočiti kad čujete koliko košta pola kilograma ribe. Tačno 49.50 evra i to za selekciju ribljih specijaliteta, za dvoje. Tuna stejk je 28.70 evra, a 350 grama fileta brancina sa paradjzom, maslinovim uljem i kaprom košta 27.70 evra.

Lignje na žaru sa blitvom i krompirom su nešto jeftinija opcija i staju 22.70 evra. Ako ste ipak više ljubitelj roštilja, pileći file na rukoli i krompiru (350 grama) platićete 19.80 evra.

Sendviči

Sendviči su tek posebna priča. Za jedan najobičniji sendvič treba da izvojite čak 13 evra, što je od svega navedenog moža i najveći šok.

A ako biste da se zasladite?

Došli smo i do slatkog dela, ako vam je uopšte stalo nakon ovog rolerkostera cena. Činija svežeg voća (300 grama) košta 5.50 evra, isto kao i tri kugle sladoleda u restoranu.

Kada se sve stavi na papir, za jedan običan ručak treba vam i više od 50 evra za dve osobe.

BONUS VIDEO:

Cene u grčkoj za turiste i lokalce  instagram/michaelmorcosofficial

(Telegraf Biznis/Mondo/A.V.)