Slušaj vest

Hrvatska ima jednu od najlepših obala na Jadranu, što donekle opravdava visoke cene letovanja ovde, ali se turisti uvek iznova neprijatno iznenade, najviše cenama u restoranima i kafićima. Da ima izuzetaka, primer je i jedan restoran na Hvaru, koji je pristupačnim cenama privukao veliku pažnju i na društvenim mrežama.

"Bacite pogled na račun iz restorana u starom gradu na Hvaru i recite mi da li je ovo skupo", piše iznad fotografije računa iz jednog restorana koji iznosi 56 evra i 80 centi. E, sada, diskusija se povela u vezi sa hranom i pićem koji su se našli na stolu, a onda i na cehu koji je trebalo platiti.

Riblji pjat (tanjir pun đakonija koje možete pronaći na moru) koštao je 22 evra, punjeni ravioli bili su 17.50 evra, pola litre belog vina 10, kisela voda skoro pet evra, a jedna kafa dva i po evra.

Račun je postao viralan na društenoj mreži X, a ispod objave mnogi su komentarisali da je, ako uzmemo u obzir lokaciju, račun vrlo pristojan, a cene priuštive.

"U Rovinju bi sve koštalo dva ili tri puta više", "Nije uopšte skupo. U Perastu orada, dve porcije, odnosno 800-900 grama ribe, salata za dvoje, krompir salata uz ribu i hleb koštaju oko 120 evra", "Više nego korektne cene", "Ovo nije skupo, skuplje je u Srbiji, zamisli koliko bi platila na Kopaoniku sve, na primer", "Sve je veoma korektno, osim što 'deru' na mineralnoj", bili su samo neki od komentara ispod spornog računa.

(Mondo, I.L.)