Perunović (61) je osuđen uslovno na dve godine zatvora s rokom provere od pet godina. Zbog organizovanja elitne prostitucije osuđena je i Sara Sikirić (24), i to uslovno na šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine.

Osim uslovnih kazni, njih dvoje moraju da vrate nezakonito zarađeni novac - Perunović 100.000 kuna (oko 13.500 evra), a Sikirić 25.500 kuna (oko 3.500 evra).

Nebojša Perunović bio je fizioterapeut hrvatske muške košarkaške i ženske odbojkaške reprezentacije. Takođe je bio u timu teniserke Ane Kurnjikove kad je 2002. igrala na turniru u Bolu. U zagrebačkom Domu sportova imao je salon za masažu.

Perunović i Sikirićeva priznali su krivicu i proglašeni su krivim za organizovanje elitne prostitucije u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske. Među devojkama s kojima su sarađivali navodno su bile i manekenke i pevačice u usponu, a među klijentima pominju se mnoge osobe iz javnog života.

Perunović je devojkama pronalazio imućne klijente kojima su devojke pružale seksualne usluge za najmanje 500 evra, od kojih su polovinu ili trećinu predavale Perunoviću.

Susrete je organizovao u svom salonu za masažu, kao i u hotelima, stanovima ili na jahtama.

(Beta)