EX YU

Kandidatkinja za predsednicu Hrvatske uporedila Srbe sa Jevrejima

Izvor index.hr

Kandidatkinja Radničke fronte na izborima za predsednika Hrvatske, Katarina Peović uporedila je Srbe u Hrvatskoj sa Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj.

"Ne bih Pupovca komentarisala, svakako ga ne bih kritikovala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Jevreja. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog,” rekla je ona i dodala da je “izuzetno važno” da hrvatsko društvo razmisli zašto radi “na takvom odvajanju Srba i Hrvata umesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gde jesmo”.

Ona je rekla da “kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan” i da je sve to “kapitalistička zavera”.

“Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Jevreja u nacističkoj Njemačkoj", rekla je Peović.

Srbi u Hrvatskoj su poslednjih nedelja bili meta više napada koje su zvaničnici okarakterisali kao pojedinačne akte nasilja, što je izazvalo protest predstavnika Srba u Hrvatskoj.