EX YU

Đukanović čestitao Milanoviću: Radujem se predstojećim susretima i saradnji

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović čestitao je izbor Zorana Milanovića za novog predsednika Hrvatske i poručio da se raduje predstojećim susretima sa i nastavku napretka saradnje njihovih dveju država.

Uz čestitke i najbolje želje u ime građana Crne Gore i svoje lično, Ðukanović je izrazio uverenje da će Milanovićeva "velika pobeda označiti početak novog prosperitetnog razdoblja hrvatske države i društva", u skladu sa većinskim poverenjem građana koje je Milanović zadobio, i to u vremenu kad Hrvatska po prvi put predsedava Evropskom unijom.

Kako je naveo, Milanovićeva dokazana privrženost Evropi, potvrđena  između ostalog i u prvom obraćanju nakon objavljenih rezultata porukom da je to uprkos svim problemima najlepše mesto za život i najmirniji projekat, veliko su ohrabrenje za Crnu Goru da nastavi sa reformama.

"Crna Gora ostaje trajno posvećena negovanju prijateljskih i dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom", poručio je Ðukanović, uz  izraze najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave.