EX YU

I čuvari na platnom spisku kavčana?

Autor Ksenija Jelesijević Izvor Vijesti.me

Uhapšen stražar u istražnom zatvoru zbog sumnje da je iza rešetaka pomagao članovima kriminalnog klana

Iz Istražnog zatvora u Spužu, crnogorska policija odvela je čuvara I.B. zbog sumnje da je član kriminalne grupe povezane sa kavačkim kriminalnim klanom.

Kako je “Vijestima” rečeno iz vrha Uprave policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), I.B. nije  direktno umešan u pokušaj ubistva pritvorenika Ranka Radulovića, ali da ga sumnjiče da je povezan sa odgovornima za taj napad.

Navodno, I.B. nije jedini zatvorski policajac koji se našao pod lupom inspektora SBPOK.

“Aktivnosti u tom predmetu nisu završene. U pitanju je veća kriminalna grupa, a nekoliko osumnjičenih je u bekstvu”, rekao je sagovornik “Vijesti” iz vrha UP i dodao da je uhapšeni I.B. duže vreme bio pod nadzorom, a da se svi njegovi kontakti ispituju.

“Nakon što se završe sve aktivnosti u ovom predmetu, javnost će biti obaveštena o onome što se toj kriminalnoj grupi stavlja na teret. Jedan deo istrage svakako se odnosi na ono što su članovi te grupe radili u zatvoru u Spužu”, rečeno je iz UP.

Rat kotorskih klanova nedavno je nastavljen upravo u tom dilu UIKS-a, pokušajem ubistva šezdesetogodišnjeg Nikšićanina Radulovića, bliskog škaljarcima, navodi list.